Sunbeam 22.1

Sunbeam 22.1

Sunbeam 22.1

Jong – Sportief – Elegant

De moderne uitstraling blijft de nieuwe “designtaal” van de nieuwe SUNBEAM 22.1 Dit schip spreekt zowel toer als wedstrijdzeilers aan en is zeer veelzijdig. De chines (knik) in de romp voor en achter versterken de vormstabiliteit en een achterstag loze zelf trimmende tuigage onderstrepen deze ambitie. Twee meter lange banken / slaapplaatsen voor en achter, zeereling, zwemtrap plus self-tailing lieren op de opbouw weerspiegelen de comfortabele uitvoering.

In samenwerking met J & J Design Tal zijn intelligente en gedetailleerde oplossingen ontwikkeld, zoals onder andere het ophaalbare voor gebalanceerde bionische roer voor een optimale aanstroming met een geringe weerstand en het centrale ballast zwaard. Het ballastlichaam wordt geïntegreerd bij deze variant in de romp en zorgt daardoor voor een hoge veiligheid en stabiliteit. De buitenboord of elektro motor kan erg handig op een houder uit het water worden gehaald en zo nodig in één van de bakskisten van de kuip eenvoudig en veilig worden opgeborgen.

De 6,70 meter lange en 2,45 meter breed SUNBEAM 22.1 kan gemakkelijk worden getrailerd door zijn lage gewicht van 1300 kilo en geïntegreerde mast-apparatuur. Met een grootzeil van 17,5 vierkante meter en een voorzeil van 9 vierkante meter is de nieuwe SUNBEAM 22.1 allesbehalve underpowered en kan optioneel worden uitgerust met een rollgennaker of code zero.

Het speciale ontwerp van de scheepsromp biedt voor deze boot grootte een zeer ruime tweepersoons bed. Zo nodig kan de slaap capaciteit met de twee langszij banken tot 4 personen worden uitgebreid .

Of het nu om familie of wedstrijd gebruik gaat, de nieuwe SUNBEAM 22.1 is de ideale oplossing voor zeilers die graag mobiel en flexibel gedurende het hele jaar zijn.

Beleef de Sunbeam 22.1 zelf op het Veerse Meer.

Voor geïnteresseerde zeilers ligt er een Sunbeam 22.1 klaar in Delta Marina Kortgene voor een proefvaart op het Veerse Meer. Stap aan boord en beleef zelf de kwaliteit en snelheid van deze stijlvolle zeilboot.

Technische gegevens

  • Lengte: 6.85 m
  • Breedte: 2.49 m
  • Diegang: 0.60 / 1.40 m
  • Stahoogte: 1.35 m
  • Trailergewicht: 1.300 kg
  • Ballast: 230 kg
  • Grootzeil: 17.00 m²
  • Genua: 11,00 m²

Dekplan

Video

Conclusie

Hoe zeilt het?

De Sunbeam 22.1 is een uitdagende boot voor iemand die meer wil. De groove is smal en de boot zeilt snel. Ondanks het gewicht van 1300 kilo voelt de 22-voeter klein en wendbaar aan. Door een aantal modules weg te laten en een overloop toe te voegen kun je er gemakkelijk mee wedstrijdzeilen zonder dat het saai wordt. Weet je een beetje van trim, dan is de boot gemakkelijk in de hand te houden bij het toeren. Door het zeiloppervlak en het square top grootzeil ligt de boot snel op één oor: reven is het devies. Hetzelfde zeiloppervlak levert bij licht weer of luwte – zoals op meren – ook snelheid op.

Wat kun je ermee?

De boot is multifunctioneel. Gemakkelijk te traileren door de klapkiel en het praktische tuig en gemakkelijk tot wedstrijdboot om te toveren. Op meren en plassen kun je er uitstekend mee uit de voeten. Ook ankeren in ondiep water is mogelijk door de klapkiel. Wedstrijdvaren met drie of vier personen en toeren met maximaal vier personen behoren tot de mogelijkheden. Kies je voor het chemisch toilet en het kooktoestel, dan kun je met een beetje kampeerinstelling uitstekend een week op pad in Nederland met twee personen.

Hoe is de prijs?

De boot wordt standaard geleverd met alleen het hoogst noodzakelijke. Dat maakt de boot voor dagzeilers zeer betaalbaar. Voor zowel wedstrijden als toeren heb je nog een paar duizend euro aan opties nodig bovenop de vanafprijs. Met die opties komt de boot iets boven het midden uit van een groep trailerbare boten met vergelijkbare lengte. Gezien de kwaliteit van het geleverde is de boot dat dubbel en dwars waard.

Aanvraag prijslijst Sunbeam 22.1

Vul uw gegevens in om de prijslijst als PDF bestand naar uw e-mailadres te kunnen verzenden.